eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjenormy pracy - ile kucharek na 100 osób › Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osób
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
    From: Tomasz Kaczanowski <kaczus@dowyciecia_poczta.onet.pl>
    Newsgroups: pl.praca.dyskusje
    Subject: Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osób
    Date: Fri, 03 Sep 2010 12:23:32 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 24
    Message-ID: <i5qiba$cif$1@news.onet.pl>
    References: <4c7eb05e$0$27046$65785112@news.neostrada.pl>
    <d...@l...googlegroups.com>
    <i5mfmn$f0o$1@news.onet.pl>
    <s...@g...mierzwiak.com>
    <i5q3e0$3vp$1@news.onet.pl>
    <s...@g...mierzwiak.com>
    <i5qba9$od8$1@news.onet.pl>
    <s...@g...mierzwiak.com>
    <i5qhop$aon$1@news.onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: aqo162.internetdsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1283509418 12879 83.17.174.162 (3 Sep 2010 10:23:38 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 3 Sep 2010 10:23:38 +0000 (UTC)
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
    In-Reply-To: <i5qhop$aon$1@news.onet.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.praca.dyskusje:236974
    [ ukryj nagłówki ]

    Krzysztof pisze:
    >> Napisales ze "sprzet nie ma wiekszego znaczenia" - moim zdaniem ma.
    >
    > Jakie znaczenie?
    > Sprzęt działa? Działa. Więc co za różnica, czy ma rok czy 20 lat?

    Wątpię, czy kuchnia wydająca 100 obiadów dziennie zainwestuje w sprzęt
    do robienia pierogów, czy innego rodzaju wyrobów. Bo jest to
    nieopłacalne. Natomiast przy większych zamówieniach się coś takiego
    amortyzuje, przy okazji potrzeba mniej osób do pracy. O tym pisał
    przedpiszca, inna sprawa ile firm cateringowych ma tego typu sprzęt i
    może robić dobre jedzenie taniej niźli kuchnia. Zazwyczaj to będzie
    raczej w dużych miastach, bo tam będzie możliwość znalezienia klientów
    na hurtowe ilości jedzenia. I wtedy raczej nie przywozi się jedzenia
    jako zestawy, tylko właśnie tak jak opisał przedpiszca w termosach.
    Wydaje się na talerzach szkolnych. Wtedy rzeczywiście można uzyskać
    lepsze ceny niż szkolna kuchnia.




    --
    Kaczus
    http://kaczus.republika.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1