eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjenormy pracy - ile kucharek na 100 osób › Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osób
  • Data: 2010-09-03 10:23:32
    Temat: Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osób
    Od: Tomasz Kaczanowski <kaczus@dowyciecia_poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Krzysztof pisze:
    >> Napisales ze "sprzet nie ma wiekszego znaczenia" - moim zdaniem ma.
    >
    > Jakie znaczenie?
    > Sprzęt działa? Działa. Więc co za różnica, czy ma rok czy 20 lat?

    Wątpię, czy kuchnia wydająca 100 obiadów dziennie zainwestuje w sprzęt
    do robienia pierogów, czy innego rodzaju wyrobów. Bo jest to
    nieopłacalne. Natomiast przy większych zamówieniach się coś takiego
    amortyzuje, przy okazji potrzeba mniej osób do pracy. O tym pisał
    przedpiszca, inna sprawa ile firm cateringowych ma tego typu sprzęt i
    może robić dobre jedzenie taniej niźli kuchnia. Zazwyczaj to będzie
    raczej w dużych miastach, bo tam będzie możliwość znalezienia klientów
    na hurtowe ilości jedzenia. I wtedy raczej nie przywozi się jedzenia
    jako zestawy, tylko właśnie tak jak opisał przedpiszca w termosach.
    Wydaje się na talerzach szkolnych. Wtedy rzeczywiście można uzyskać
    lepsze ceny niż szkolna kuchnia.




    --
    Kaczus
    http://kaczus.republika.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1