eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjenormy pracy - ile kucharek na 100 osób › Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osób
  • Data: 2010-09-02 07:11:44
    Temat: Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osób
    Od: Tomasz Kaczanowski <kaczus@dowyciecia_poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    BQB pisze:
    > glos pisze:
    >> On 1 Wrz, 21:58, "pawelj" <p...@o...pl> wrote:
    >>> Witam.
    >>> Czy są takie przepisy, które regulują ilość osób zatrudnionych w
    >>> kuchni ?
    >>> Chodzi mi konkretnie o kuchnię w przedszkolu / szkole w której gotuje
    >>> sie
    >>> dla 100 osób.
    >>>
    >>
    >> to jeszcze w jakichs szkolach sie gotuje, a nie korzysta z
    >> zewnetrznego cateringu?
    >
    > Wiele takich szkół jest, osobiście wiem o pięciu w mojej okolicy i nie
    > jest to nic dziwnego.
    > Jeśli to typowo szkolny obiadek np dla podstawówki, to skoro na jakimś
    > weselu 100 osobowym wyrabiają się 2 kucharki i 3 kelnerów pichcąc
    > nonstop, ciągle donosząc do stołów i z nich zabierając, to nie sądzę,
    > aby w szkole, gdzie przygotowywany jest zazwyczaj jeden posiłek była
    > potrzeba w większej ilości niż 2 osoby, chyba, że stołówka jest
    > wykorzystywana do czegoś innego jeszcze gdy nie są podawane posiłki.


    3 kelnerów na 100 osób, to kiepska impreza, logistycznie ciężko
    dopracować, aby się wyrobili.
    Jeśli chodzi o gotowanie, podczas wesela - czesto wystarcza jeden
    kucharz, bo większość jedzenia przygotowywane jest wcześniej, później to
    tylko robi się specjały i odgrzewa resztę.


    --
    Kaczus
    http://kaczus.republika.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1