eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjeZatajone 1/2 etatu - dylematy › Re: Zatajone 1/2 etatu - dylematy
  • Data: 2010-09-16 19:48:41
    Temat: Re: Zatajone 1/2 etatu - dylematy
    Od: "entroper" <entroper-pocztaonetpeel> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik "nowe-schody.prv.pl" <n...@o...pl> napisał w wiadomości
    news:i6tkpm$dhh$1@news.onet.pl...

    > Jaki masz pomysł, aby zapobiec temu "syfowi", bez powiekszania ceny
    chleba?

    Ale ja wcale nie postuluję, że ma się to odbyć bez powiększania ceny
    chleba. Za to postuluję urzynanie łbów oszustom. Cena chleba oczywiście
    będzie wyższa, ale nadal będzie ją regulował wolny rynek (o co Ci przecież
    chodzi), lecz wreszcie będzie to CHLEB. Różnica będzie taka, że zamiast
    dosypywania do ciasta przemielonych starych chlebów i innych syfów o
    których nie chcesz wiedzieć, bochenki będą wielkością bardziej dostosowane
    do potrzeb, będzie więcej "rozmiarów", chleb nie będzie się walał po
    śmietnikach (wyrzucony m.in. dlatego, że na drugi dzień nie dało się go
    już jeść) a cena za "średni" bochenek (być może nieco mniejszy) wcale nie
    podskoczy tak straszliwie, jak to przeciwnicy trzymania jakichkolwiek
    standardów straszą.

    W przypadku pracy na "pół" etatu (od czego wyszliśmy) rozwiązanie jest
    identyczne, również nie pogwałci ono w żaden sposób zasad wolnego rynku i
    również wyjdzie wszystkim na zdrowie.

    e.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1