eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjeZatajone 1/2 etatu - dylematy › Re: Zatajone 1/2 etatu - dylematy
  • Data: 2010-09-16 20:17:23
    Temat: Re: Zatajone 1/2 etatu - dylematy
    Od: "jcm" <j...@1...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik "Borys Pogoreło" <b...@p...edu.leszno> napisał w wiadomości
    news:kjuacq52axu6$.1j7t1eehtfp6z$.dlg@40tude.net...
    > Dnia Thu, 16 Sep 2010 15:26:09 +0200, nowe-schody.prv.pl napisał(a):
    >>> Więc to chyba ogólna przypadłość.
    >> Użycie słowa "przypadłość" sugerowałoby stan chorobowy, co jest
    >> błędem, bo jest piękny przykład działania wolnego rynku, gdy masa
    >> oferentów z bliźniaczą ofertą (kandydaci do pracy) licytuje się w dół.
    > W tym przypadku rzeczona osoba nawet za bardzo nie była świadoma tego, jak
    > bardzo daje się wykorzystywać. Dopiero grupowicze kategorycznie kazali mu
    > się stamtąd wynosić (sam miał takie plany, ale jeszcze bliżej
    > nieokreślone).
    >> Jak któryś narzeka, to trzeba mu przypomnieć, że dzięki temu samemu
    >> mechanizmowi kupuje chleb po 2 zł a nie po 10.
    > Niektórzy kupią najgorszy syf "bo tanio". Ich wybór.

    W moim osiedlowym sklepie do wyboru wiele gatunków pieczywa.

    Jest np. "chleb baltonowski" za 2.30, który przypomina ten pieczony wg
    oryginalnej baltonowskiej receptury, jedynie z nazwy.

    Można także kupić bardzo dobry chlebek pasterski (4.50zł za 0.5kg), bez
    gównianych dodatków i innych rozpulchniaczy.

    Jak również inne gatunki pieczywa...

    A skoro klienci mają taki wybór, widać jest zapotrzebowanie na jedno i drugie.




    j.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1