eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjepraca w fastfoodach › Re: praca w fastfoodach
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu
    .pl!localhost!not-for-mail
    From: Marek Pawełek <m...@U...pl>
    Newsgroups: pl.praca.dyskusje
    Subject: Re: praca w fastfoodach
    Date: Mon, 16 Apr 2007 19:44:47 +0200
    Organization: News serwer at news.ds5.agh.edu.pl
    Lines: 30
    Message-ID: <f00cks$8ff$1@bobo.ds5.agh.edu.pl>
    References: <evt1v4$btm$1@atlantis.news.tpi.pl> <evvn7r$ak7$1@inews.gazeta.pl>
    NNTP-Posting-Host: host80.ds3.agh.edu.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: bobo.ds5.agh.edu.pl 1176745436 8687 192.168.96.80 (16 Apr 2007 17:43:56 GMT)
    X-Complaints-To: abuse@localhost
    NNTP-Posting-Date: Mon, 16 Apr 2007 17:43:56 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.2) Gecko/20040804
    Netscape/7.2 (ax)
    X-Accept-Language: en-us, en
    In-Reply-To: <evvn7r$ak7$1@inews.gazeta.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.praca.dyskusje:205381
    [ ukryj nagłówki ]

    jack wrote:

    > Pierwsze 3 miesiące - masakra, zarówno z kasą jak i z
    > pracą. Po trzech miesiącach (przyznał się, że przykładał się do pracy!!),
    > dostał nową umowę, ale już jako z-ca jakiegoś kierownika (jakiegoś działu).
    > Kasa z automatu skoczyła z 700 na 1500 (na reke).

    > Tak więc czasami wg mnie opłaca się schylić głowę i pomęczyć się jakiś czas
    > za naprawdę marne grosze. Tylko najgorsze jest to, że można to zrobić jak ma
    > się inne źródło dochodu lub odłożone środki na jakiś czas.
    > Przykład kolegi jest z miasta Poznań.
    > --

    Potwierdzam słowa kolegi. Ale podam kontrprzykład postępowania :) Miałem
    znajomego, który na ostatnim roku studiów postanowił dorobić i skierował
    swe kroki do McDonalda. Przeszedł jakieś podstawowe szkolenia i zaczął
    pracę. Wytrzymał w niej niecałe dwa miesiące, bo go ta praca wykańczała.
    Mówił, że jest ciężko, ale też to, że dobrych pracowników się tam
    szanuje. Problem w tym, żeby cię dostrzegli w "odpowiednim czasie i
    odpowiednim miejscu", bo kierownicy zmian i personel starszy stażem
    potrafi świństwa robić (to akurat się może zdażyć w każdej pracy).

    Przykład pochodzi z Krakowa. Aha, podobno lepiej jest w McDonaldach
    połozonych w centrach handlowych, czy przy autostradach, bo jest w nich
    mniejszy ruch i nieco spokojniesza praca. Tam gdzie jest wielu turystów
    i jeszcze więcej wycieczek szkolnych podobno jest prawdziwy Sajgon.

    > Pozdrawiam,

    Pozdrawiam, Marek Pawełek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1