eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjenormy pracy - ile kucharek na 100 osób › Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osĂłb
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!newsgate.
    news.xs4all.nl!news2.euro.net!209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.co
    m!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-
    01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Reply-To: "pawelj" <p...@o...pl>
    From: "pawelj" <p...@o...pl>
    Newsgroups: pl.praca.dyskusje
    References: <4c7eb05e$0$27046$65785112@news.neostrada.pl>
    <d...@l...googlegroups.com>
    <s...@g...mierzwiak.com>
    <4c800ad3$0$22800$65785112@news.neostrada.pl> <i5qb8s$oav$1@news.onet.pl>
    Subject: Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osĂłb
    Date: Fri, 3 Sep 2010 21:54:46 +0200
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5931
    X-RFC2646: Format=Flowed; Response
    X-Antivirus: avast! (VPS 100903-1, 2010-09-03), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Lines: 29
    Message-ID: <4c81537f$0$22805$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 95.48.249.153
    X-Trace: 1283543935 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 22805 95.48.249.153:54807
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.praca.dyskusje:236983
    [ ukryj nagłówki ]


    Użytkownik "Krzysztof" <k...@a...pl> napisał w wiadomości
    news:i5qb8s$oav$1@news.onet.pl...
    >
    > Użytkownik "pawelj" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
    > news:4c800ad3$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...
    >
    >> A teraz gdybysmy wrócili do mojego pytania...
    >
    > Im mniej, tym lepiej, bo jak wiadomo, gdzie kucharek sześć, tam nie ma co
    > jeść ;-)
    > A poważnie - nie sądzę, by istniały odgórne przepisy regulujące ilość osób
    > przygotowujących posiłek.
    > Należy zatrudnić tyle osób, by posiłki przygotowywane były zgodnie z
    > przepisami sanepidu, gotowe były na czas, a ich koszt nie wyszedł
    > horrendalny. Czyli wszystko w ramach zdrowego rozsądku i jakiegoś tam
    > quasi biznes-planu.

    No i mam sytuację, że w jednej kuchni zatrudniona jest jedna kucharka i dwie
    pomoce kuchenne i gotują dla ok 100 osób
    i drugi zakład w którym jest dwie kucharki i cztery pomoce i gotują też dla
    ok. 100 osób.
    Próbowałem się dowiedzieć w tych zakładach skąd takie akurat zatrudnienie.
    Ciężko było ustalić kto i po co tyle zatrudnił.
    Za to parę osób pamięta, że były takie przepisy które to określały.
    --
    PawełJ


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1