eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjeOT: pytanie o jedzenie w McDonalds i tym podobnych lokalach › Re: pytanie o jedzenie w McDonalds i tym podobnych lokalach
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!t
    opaz.icpnet.pl!not-for-mail
    From: przemo77 <p...@N...emiasto.com.pl>
    Newsgroups: pl.praca.dyskusje
    Subject: Re: pytanie o jedzenie w McDonalds i tym podobnych lokalach
    Date: Sat, 29 Nov 2003 22:26:10 +0100
    Organization: An ICP news server
    Lines: 38
    Message-ID: <bqb2rs$cbk$1@topaz.icpnet.pl>
    References: <bqasqc$774$1@news.onet.pl> <bqatqs$eqo$1@inews.gazeta.pl>
    Reply-To: p...@N...emiasto.com.pl
    NNTP-Posting-Host: c38-52.icpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8Bit
    X-Trace: topaz.icpnet.pl 1070141116 12660 62.21.38.52 (29 Nov 2003 21:25:16 GMT)
    X-Complaints-To: c...@i...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 29 Nov 2003 21:25:16 +0000 (UTC)
    User-Agent: KNode/0.7.1
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.praca.dyskusje:102611
    [ ukryj nagłówki ]

    krzysztofsf wrote:

    >
    > Użytkownik "szary zjadacz chleba" <s...@p...com> napisał w
    > wiadomości news:bqasqc$774$1@news.onet.pl...
    >> Mam pytanie do pracowników byłych lub obecnych firm takich jak Mcdonald,
    >> Kfc czy Burger King.
    >> Podobno niesprzedane przez jakiś czas jedzenie jest wyrzucane, czy to
    >> prawda? czy pracownikom wolno wynosić to jedzenie czy też szef
    >> przestrzega żeby zostało ono koniecznie wywalone do kibla?
    >
    > Widzialem kilka postow na roznych grupach, gdzie pracownicy tej firmy
    > skarza sie na zbyt rygorystyczne wg nich przestrzganie tego przepisu.
    > Dobre jedzenie laduje na koniec dnia w smieciach.
    > Sadze, ze jest to wypraktykowane przez lata istnienia firmy w celu
    > zapobiezenia kalkulowania wiekszej ilosci porcji niz pojdzie do sprzedazy,
    > ktore to porcje nastepnie pracownicy zabieraliby lub kupowali pa
    > symbolicznych kwotach. W dzialaniu wyglada to brutalnie i jak
    > marnotrawstwo, natomiast jest uzasadnione psychologiczno/ekonomicznie.
    >
    >

    Kanapka ma prawo lezec w binie (podgrzewaczu) 10 minut (w McSyfie) i po tym
    jest wyrzucana do kosza. Na koniec dnia wszystkie worki ze smieciami
    (kanapkami) sa wyrzucane do kompaktora. Mozna to obejsc (jezeli masz prace
    do zamkniecia knajpy) - na koniec dnia jak jestes na kuchni robisz pare
    kanapek do binu (w mysl standardu ze w binie zawsze powinno byc po jednej
    kanapce z kazdego rodzaju). Po 10 minutach (tak zeby te minuty minely na
    koniec zmiany) wyrzucasz do worka ze smieciami szczelnie owinieta kanapke i
    nie zduszasz worka. Potem idziesz wyrzucic worek do kompaktora i jak juz
    wyjdziesz z sali to zwijasz te kanapki i zanosisz do szatni - reszta worka
    oczywiscie wedruje do kompaktora. Ludzie tak robia, ale nie polecam, bo
    wyleciec z pracy mozna za to latwo, a wyleciec za kanapke to juz czyste
    frajerstwo.
    --
    pozdrawiam
    przemo77
    p...@e...com.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1