eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjenapiwki w gastronomi › Re: napiwki w gastronomi
  • Data: 2003-03-23 18:29:26
    Temat: Re: napiwki w gastronomi
    Od: "Konrad Chechłacz" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Mateusz" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
    news:b556j2$97i$1@korweta.task.gda.pl...
    > czy wlasciciel restauracji ma prawo zadac czesci
    > napiwkow od kelnerek i z tych pieniazkow tworzyc
    > pensje innym pracownikom (kuchni) ktorzy i tak maja
    > wyzsze pensje od kelnerek
    > z miesiaca na miesiac sytuacja sie zmienia tzn
    > na poczatku tego procederu nie bylo
    > w zeszlym miesiacu zostal on wprowadzony
    > a w tym miesiacu haracz wzrosl
    > jakie sa podstawy prawne i gdzie mozna dochodzic swoich praw

    Nie można tu powiedzieć że szef ma prawo żądać części napiwków.
    Wiem że taka forma jest dość często stosowana, ale nie fair jest to że się
    zmienia co mieściąc. Jak pamietam w jednej pizzeri to było 1/3 napiwku do
    kuchni. Zasada raz ustalona i nikt nie miał żadnego ale.



Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1