eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusje › Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 38

  • 11. Data: 2004-10-05 21:25:22
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: krzysztofsf <k...@p...gazeta.pl>

    Dnia Tue, 5 Oct 2004 23:17:18 +0200, MC <m...@g...pl> napisał:

    > Użytkownik "Marcin Pęksa" <y...@w...pl> napisał w wiadomości
    > news:cjurqj$576$1@opal.icpnet.pl...
    >
    > Nikt nie doradził, zeby robił po prostu dobrą pizzę. Ot znak czasu.
    >

    Greg doradzil - dobra i wymiarowa.



    --
    pzdr. Krzysztof
    ## Szczecin - szukam pracy:##
    ##CV## http://kch.spec.pl ##


  • 12. Data: 2004-10-05 22:29:39
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: gromax <g...@W...interia.pl>


    > Nikt nie doradził, zeby robił po prostu dobrą pizzę. Ot znak czasu.

    dla mnie to jest poza reklamą. jak zły produkt to i przy najlepszej reklamie
    się nie sprzeda. no, chyba że jakiś wyjątek nie potwierdzający reguły
    (vide: redmond i "mały śliski")


  • 13. Data: 2004-10-06 07:16:40
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: "mangha" <R...@t...pl>

    Bezpośrednie dotarcie do klienta jest najważniejsze i przynosi wymierne
    rezultaty, tak więc - ładne ulotki ze 2 razy w miesiącu pod drzwi i do biur,
    ciekawe i często zmieniające się aukcje promocyjne dopasowane do grupy
    docelowej - inne do firm, inne do domów.
    Cena odpowiednia do jakości
    Powodzenia

    --
    mangha

    ....................................................
    ........
    May we live long and die out!
    The Voluntary Human Extinction Movement
    http://www.vhemt.org/



  • 14. Data: 2004-10-06 14:26:55
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: Daniel <d-wasyl@NO_SPAM.gazeta.pl>

    mangha napisał(a):

    > Bezpośrednie dotarcie do klienta jest najważniejsze i przynosi wymierne
    > rezultaty, tak więc - ładne ulotki ze 2 razy w miesiącu pod drzwi i do biur,
    > ciekawe i często zmieniające się aukcje promocyjne dopasowane do grupy
    > docelowej - inne do firm, inne do domów.
    > Cena odpowiednia do jakości
    > Powodzenia
    >
    Jeżeli pizza jest dobra: czyli nie oszczędzacie na doatkach itp to sama
    się rozkręci. muso byc dobra i juz i musi jej być dużo :)


  • 15. Data: 2004-10-06 14:50:38
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: Wieslaw Bicz <W...@o...pl>

    Daniel napisał:

    > Jeżeli pizza jest dobra: czyli nie oszczędzacie na doatkach itp to
    > sama się rozkręci. muso byc dobra i juz i musi jej być dużo :)

    Tak się składa, że mam trochę doświadczeń z pizeriami w różnych krajach
    i mogę powiedzieć tylko tyle: W Polsce nie spotkałem jeszcze pizzerii z
    przyzwoitą pizzą. Smak tego, co polskie pizzerie oferują można co
    najwyżej porównywać z tym, co oferują amerykańskie sieci, takie, jak
    Pizza Hut, znane powszechnie z silnej reklamy i kiepskiego smaku. Może
    po prostu zorientować się, z czego wynika niezrównany smak pizzy we
    Włoszech (szczególnie na przykład na Sycylii), albo choćby znośny we
    włoskich pizerriach na terenie Niemiec i spróbować choćby się do takiego
    poziomu zbliżyć. Podejrzewam, że wtedy nie będziesz się mógł opędzić od
    klientów nawet nie robiąc reklamy. Przylecą znęceni samym zapachem.


    Wieslaw Bicz



  • 16. Data: 2004-10-06 15:25:22
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: Samotnik <s...@s...eu.org>

    <W...@o...pl> napisal(a):
    >> Jeżeli pizza jest dobra: czyli nie oszczędzacie na doatkach itp to
    >> sama się rozkręci. muso byc dobra i juz i musi jej być dużo :)
    >
    > Tak się składa, że mam trochę doświadczeń z pizeriami w różnych krajach
    > i mogę powiedzieć tylko tyle: W Polsce nie spotkałem jeszcze pizzerii z
    > przyzwoitą pizzą. Smak tego, co polskie pizzerie oferują można co
    > najwyżej porównywać z tym, co oferują amerykańskie sieci, takie, jak
    > Pizza Hut, znane powszechnie z silnej reklamy i kiepskiego smaku. Może
    > po prostu zorientować się, z czego wynika niezrównany smak pizzy we
    > Włoszech (szczególnie na przykład na Sycylii), albo choćby znośny we
    > włoskich pizerriach na terenie Niemiec i spróbować choćby się do takiego
    > poziomu zbliżyć.

    Dokładnie. Np. w Chorwacji robią wszędzie zawodową pizzę - jadłem
    dziesiątki razy i zawsze była super, raz mniej raz bardziej. Cienkie
    ciasto + dużo dodatków + lekko słonawy smak całości... To u nas się
    utarło, że ciasto musi być jak najgrubsze, a potem mamy takie pizze
    zapychacze, które ledwo da się ugryźć...
    --
    Samotnik
    www.zagle.org.pl - rejsy morskie


  • 17. Data: 2004-10-06 16:11:21
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: gromax <g...@W...interia.pl>

    wiem,że to nie sycylia ale polecam pizzerię roma we wrocławiu, w pobliżu
    dworca.

    prawie zawsze jak jestem we wrocku to do niej zaglądam (poza spiżem w rynku)


  • 18. Data: 2004-10-06 16:44:59
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: Samotnik <s...@s...eu.org>

    <g...@W...interia.pl> napisal(a):
    > wiem,że to nie sycylia ale polecam pizzerię roma we wrocławiu, w pobliżu
    > dworca.
    >
    > prawie zawsze jak jestem we wrocku to do niej zaglądam (poza spiżem w rynku)

    Dobra pizza, ale to jednak nie to o co chodzi... ;)
    --
    Samotnik
    www.zagle.org.pl - rejsy morskie


  • 19. Data: 2004-10-06 17:26:06
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: Wieslaw Bicz <W...@o...pl>



    gromax napisał:

    >wiem,że to nie sycylia ale polecam pizzerię roma we wrocławiu, w pobliżu
    >dworca.
    >
    >prawie zawsze jak jestem we wrocku to do niej zaglądam (poza spiżem w rynku)
    >
    >
    To chyba najlepsza pizzeria we Wrocławiu, ale jednak bardzo odstaje
    nawet od średniej niemieckiej. Kiedyś była jeszcze lepsza, na
    Pomorskiej, mieli nawet kucharza Włocha, ale to już zamierzchła przeszłość.

    --
    Wieslaw Bicz

    ---------------========== OPTEL sp. z o.o. ===========---------------
    ------===== R&D: Ultrasonic Technology/Fingerprint Recognition ====------
    ul. Otwarta 10a PL 50-212 Wroclaw Tel.:+48 71 3296854 Fax.:+48 71 3296852
    --------==== mailto:W...@o...pl -=- http://www.optel.pl ====-------


  • 20. Data: 2004-10-07 09:02:02
    Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
    Od: "_Normanos_" <n...@w...SPAM-SUXX.pl>

    Marcin Pęksa napisał(a):

    > Od kilku dni jestem (ech brzmi dumni) współwłaścicielem pewnej
    > pizzeri na telefon. Jak na razie interes idzie ledwo, ledwo (plus
    > jest taki, że owa pizzeria działa już od pewnego czasu tak więc
    > klienci są ale na razie wszystko jest na granicy opłacalności).
    > Narazie łądujemuy kasę w ulotki i w radio ( radio ruszy niedługo).
    > I tu mam do szanownych czytelników pytanko. Czy macie pomysły jak
    > można rozruszać ową pizzerię ? Co zrobić żeby zwabić klienta ? Czy
    > reklama w radio jest na tyle skuteczna żeby sprzedaż podskoczyła
    > :) ? A może macie pomysły na jakiś nietypowy marketing :) ?

    masz szczescie dobrze trafiles ;-) ze wzgledu na dziwny tryb zycia
    jestem stalym klientem miejscowych pizzeri, na miesiac jest tego
    kilka(nascie?) ;).

    napisze ci co mnie irytowalo w poprzednich pizzeriach i dlaczego
    zmienilem na nowa (ktora tez nie jest bez wad):

    1. pizza przyjezdzala zimna (#$@#$) - niedopuszczalne, natychmiast
    zmienilem pizzerie. rozwozenie pizzy 'pizdzikami' nie ma sensu.

    2. pizza przyjezdzala po 45-60 minutach - zdazylem juz wypic cale wino
    ;-) lub piwo...

    3. dobre ceny, niezly wybor, pyszne pizze. obecnie korzystam juz z 6
    pizzeri w moim miescie i dopiero teraz moge powiedziec, ze jem cudownie
    pyszna pizze. poprzednie byly albo kiepskie albo tylko wporzadku.

    4. wybor dodatkowego zarcia. wprawdzie nigdy nie zamawiam ale zawsze
    sie zastanawiam ;-) za to BAR SATALKOWY to podstawa. Tylko cos
    konkretnego. kiedys zamowilem salatke szwedzka a dostalem kupke ogorkow
    w plasterkach, bez sosu, bez niczego... bleee... no i niech te salatki
    kosztuja z piataka a nie po 10 zeta za takie male porcje... odchciewa
    sie zamawiac.

    5. promocje. ja na kazdym kartonie pizzy mam kupon. po zebraniu 3 mam
    mala pizze, 5 - srednia a 8 - duza. wymieniam tylko na duze. of coz to
    za darmo. jak dla mnie to najlepsza promocja.

    6. prosze kup sobie komputer!!!!!!! szlag mnie trafia jak za kazdym
    razem musze podawac swoje dane, adres, telefon. zadna pizzeria w moim
    miescie nie wklepuje tych danych do bazy... nie wiem ustawa cos
    zabrania czy co (pewnie mozna obejsc...). kiedys jak dzownilem do pizzy
    hut (jezu.. tak drogo a tak srednio) to tylko podawalem nr telefonu i
    skladalem zamowienie. nie mowiac o tym, ze to nie tylko ulatwienie dla
    klienta ale super baza klientow dla ciebie. wybierasz tych ktorzy
    zamawiaja najwiecej i oferujesz im najlepsze promocje i znizki. o
    stalych klientow trzeba dbac. kiedys w polityce czytalem, ze stali
    klienci generuja 30-40% zysku i warto o nich dbac (stad te wszystkie
    programy - zbieraj punkciki).

    7. zawsze zamawiam duza mafiozo (19 zeta, w srodku stawki) i do tego za
    free dostaje mala margeritke. nawet smaczna. w poprzedniej pizzerii tez
    zamawialem pizze w okolicach 20 zl i tez dostawalem mala gratis ale
    byla kiepska: z cebula i zielonym groszkiem ;)

    8. bron boze nie dodawaj wzorem jednej z pizzeri zimnego "sosu" w
    torebkach. zimny ketchup to ja mam w lodowce. jak kiedys mi to
    przywiezli to myslalem ze to zart... to jakis specjalista od marketingu
    musial nad tym dlugo myslec...

    --
    =< Normanos >=< mailto: normanos(małpa)wp(kropka)pl >=---
    "...Nie potrzebuje noża, nie mam żadnych celów zbrojnych,
    nie mam bejzbola ni wideł gnojnych..." - Leniwiec

    alt.pl.comp.wyszukiwarki - pozycjonowanie, wiedza tajemna

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1