Kto szuka:
Lotte Wedel Sp. z o.o.
Stanowisko:
Starszy Technolog / Starsza Technolożka Rozwoju Produktu
Lokalizacja:
Warszawa
mazowieckie
Opis stanowiska podany przez pracodawcę:
- Industrializacja NPD zgodnie założeniami kosztowymi projektów, z harmonogramem i oczekiwaniami poszczególnych funkcji. Monitorowanie realizacji celów projektowych vs założone kryteria sukcesu.
- Prowadzenie projektów od strony Supply Chain jako główny kontakt ze strony zespołu Smart Team.
- Szacowanie kosztów dotyczących rozwoju produktu w budżecie NPD i zarządzanie budżetem związanym z zamawianiem surowców na próby produkcyjne.
- Zapewnienie właściwego wyboru surowców, dostawców zgodnie z wewnętrznymi standardami oraz kompletowanie dokumentacji dotyczącej surowców stosowanych do produktów pod marką Wedel gwarantujące bezpieczeństwo produktu i jakość zgodną z wymaganiami specyfikacji.
- Prowadzenie produkcji kontrolowanych, rejestracja i analiza odchyleń receptur, uzgadnianie działań korygujących oraz ich monitorowanie.
- Akceptacja Pierwszej Produkcji, nadzór technologiczny w zakresie zgodności produktu z wymaganiami konsumenckimi oraz specyfikacji produktowej, nadzór nad prawidłowością procesu technologicznego; egzekwowanie działań poprawiających proces i jakość gotowego produktu, monitorowanie jakości produktów.
- Uruchamianie nowych urządzeń, współudział przy uruchamianiu linii produkcyjnych.
- Zarządzanie projektami, motywowanie i wpływanie na innych pracowników, klientów wewnętrznych i zewnętrznych
Wymagania stawiane pracownikowi:
- Przynajmniej 10 - letnie doświadczenie pracy w R&D w branży cukierniczej.
- Dobra znajomość technologii produkcji wyrobów czekoladowych/w czekoladzie.
- Udokumentowane przykłady wdrożeń nowych produktów (NPD - rozwój i komercjalizacja) oraz projektów optymalizacyjnych.
- Umiejętności techniczne – rozwój procesów produkcyjnych, uruchomień nowych technologii i nowych linii produkcyjnych.
- Znajomość wymagań z obszaru R&D podstawowych systemów jakościowych obowiązujących w przemyśle spożywczym (HACCP,ISO, BRC,IFS) oraz podstawowych narzędzi kontroli jakości (kontrola masy netto, analiza sensoryczna, analiza jakości produktów).
- Umiejętność pracy w zespole.
- Doskonałe umiejętności prowadzenia i zarządzania projektami, motywowania i wpływania na innych pracowników i klientów wewnętrznych.
- Umiejętność współpracy z osobami na różnych szczeblach, przekonywania do swoich pomysłów.
- Umiejętność wspierania prowadzenia projektów przez innych.
- Doskonałe umiejętności syntetyczne i analityczne – łączenie danych z zakresu technologii, jakości i produkcji.
- Umiejętność analizowania faktów i wyciągania wniosków.
- Znajomość podstawowych programów komputerowych – Office, Word, Excel, Power point
- Znajomość j. angielskiego w stopniu bardzo dobrym
Kontakt do pracodawcy:
Kliknij tutaj, aby skontaktować się z pracodawcą lub wysłać swoje CV »