eGospodarka.pl

PracaSłownik stanowisk › Kierownik restauracji

Kierownik restauracji

Kierownik restauracji

Kierownik restauracji - zakres obowiązków i opis stanowiska © WavebreakmediaMicro - Fotolia.com

Osoba na tym stanowisku odpowiedzialna jest za zarządzanie restauracją – sprawuje nadzór nad kosztami działalności, jakością obsługi klientów, pracą personelu, opracowuje kierunki rozwoju w oparciu o potrzeby klientów. Jest to praca samodzielna, o dużym natężeniu kontaktów z ludźmi. Kierownik restauracji musi być przygotowany na wiele stresujących sytuacji.

Czym się zajmuje kierownik restauracji (Zakres obowiązków):


  • Monitorowanie rynki i działań konkurencji
  • Analizowanie potrzeb klientów
  • Utrzymywanie kontaktu z dostawcami, podwykonawcami
  • Zarządzanie pracą personelu i dbanie o jakość obsługi klienta
  • Ustalanie grafiku pracy zespołu
  • Nadzorowanie poziomu stanu magazynowego i zakupów
  • Kontrola spełniania norm zewnętrznych i wewnętrznych
  • Dbałość o atmosferę i wystrój restauracji
  • Załatwianie formalności związanych z prowadzeniem lokalu
  • Realizowanie założeń budżetowych
  • Przeprowadzanie szkoleń dla pracowników
  • Rekrutacja nowych pracowników
  • Tworzenie i nadzór promocji
  • Odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów bhp i ppoż.
  • sprawowanie kontroli nad zgodnością polityki personalnej z prawem pracy

Wymagania


Kierownik restauracji powinien mieć wykształcenie gastronomiczne i doświadczenie w branży, szczególnie na stanowiskach kierowniczych. Oprócz tego wymagana jest znajomość języka angielskiego, umiejętność obsługi komputera, bardzo dobra znajomość zagadnień gastronomicznych.

Osoba na tym stanowisku powinna cechować się osobowością lidera – ważna jest umiejętność motywowania personelu i budowania z nim pozytywnych relacji. Kierownik restauracji musi być operatywny, dobrze zorganizowany, posiadać analityczny umysł i odporność na stres. Przydatne są również otwartość i komunikatywność, które pozwolą na budowanie satysfakcjonujących relacji z klientami lokalu.

Zarobki


Kierownik restauracji zarabia średnio 4000 – 5000 zł brutto miesięcznie.

Dostępne oferty pracy:

Więcej na ten temat: kierownik restauracji

Oceń

3 0

Podziel się

Poleć na Wykopie Poleć w Google+

Poleć artykuł znajomemu Wydrukuj

Skomentuj artykuł Opcja dostępna dla zalogowanych użytkowników - ZALOGUJ SIĘ / ZAREJESTRUJ SIĘ

Komentarze (0)

DODAJ SWÓJ KOMENTARZ

Polecane oferty pracy

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć urząd pracy.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: